Najfinija pizza bez glutena i bez laktoze

Pizza bez glutena i bez laktoze

Sastojci za 2 pizze “napoletana”:

•300 g Nutrifree brašna za kruh

•300 g vode

•1/2 žličice meda/zamjene za med

•3 g svježeg kvasca

•1 žlica maslinovog ulja

•1 žličica soli

Kvasac otopite s medom/zamjenom za med i vodom, dodajte brašno i sol te sve dobro sjedinite mikserom.

Na kraju dodajte ulje i nastavite miksati na velikoj brzini.

Tijesto podmažite maslinovim uljem i ostavite ga u istoj posudi u kojoj ste ga pripremali da odstoji 30 min. (posudu prekrijte prijanjajućom folijom i krpom).

Nakon pola sata, tijesto prebacite na radnu površinu pobrašnjenu rižinim brašnom. Podijelite tijesto na 2 dijela i oblikujte u dvije kugle. Oblikovane štruce prebacite na 2 dobro pobrašnjena plitka tanjura i prekrijte velikom posudom. Ostavite tijesto da se diže 4 sata. Sat vremena prije pečenja zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Oblikovati pizzu, premazati maslinovim uljem i staviti peći na papiru za pečenje ili kamenu za pizzu 6-8 minuta. Nakon toga izvaditi pizzu iz pećnice i dodati nadjev po želji. Staviti pizzu na gornju rešetku i peći još 2-3 minute.

Dobar tek!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.