Prhka pita od jogurta bez glutena i bez laktoze
Za tijesto:
•2 žumanjka
•70 g Organski kukuruzni šećer
•80 g otopljenog maslaca
•150 g Rižino brašno bez glutena (400g)
•50 g Kukuruzni škrob bez glutena BIO Bauckhof 250g
•1 žličica Prašak za pecivo 30g
Za kremu:
•300 g skyr/grčkog jogurta bez laktoze (može i običan čvrsti jogurt)
•2 bjelanjka
•par kapi limunovog soka
•80 g Organski kukuruzni šećer
– ako želite čvršću kremu dodajte 3 žlice rižinog brašna
Priprema:
Pjenjačom izmiksajte jaja sa šećerom.
Dodajte otopljeni maslac i sve sjedinite.
Postepeno dodavajte brašno i nastavite mijesiti dok ne dobijete homogeno tijesto.
Zamotajte tijesto u plastičnu foliju i stavite u zamrzivač na 30 minuta.
Mikserom istucite bjelanjke u čvrsti snijeg.
Malo po malo dodavati jogurt i umutiti.
Dodajte par kapi limunovog soka i šećer te nastavite miješati pjenjačom.
Polovicu tijesta rukama rasporedite u okrugli pleh obložen papirom za pečenje i poravnajte s dnom čaše.
Ulijte kremu od jogurta i žlicom rasporedite.
Preko kreme naribajte preostalo prhko tijesto.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20-30 minuta.
Dobar tek!