Prhka pita od jogurta bez glutena i bez laktoze

Prhka pita od jogurta bez glutena i bez laktoze

Za tijesto:

•2 žumanjka

•70 g Organski kukuruzni šećer

•80 g otopljenog maslaca

•150 g Rižino brašno bez glutena (400g)

•50 g Kukuruzni škrob bez glutena BIO Bauckhof 250g

•1 žličica Prašak za pecivo 30g

Za kremu:

•300 g skyr/grčkog jogurta bez laktoze (može i običan čvrsti jogurt)

•2 bjelanjka

•par kapi limunovog soka

•80 g Organski kukuruzni šećer

– ako želite čvršću kremu dodajte 3 žlice rižinog brašna

Priprema:

Pjenjačom izmiksajte jaja sa šećerom.

Dodajte otopljeni maslac i sve sjedinite.

Postepeno dodavajte brašno i nastavite mijesiti dok ne dobijete homogeno tijesto.

Zamotajte tijesto u plastičnu foliju i stavite u zamrzivač na 30 minuta.

Mikserom istucite bjelanjke u čvrsti snijeg.

Malo po malo dodavati jogurt i umutiti.

Dodajte par kapi limunovog soka i šećer te nastavite miješati pjenjačom.

Polovicu tijesta rukama rasporedite u okrugli pleh obložen papirom za pečenje i poravnajte s dnom čaše.

Ulijte kremu od jogurta i žlicom rasporedite.

Preko kreme naribajte preostalo prhko tijesto.

Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20-30 minuta.

Dobar tek!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.