Za kore:
•3 jaja
•180g Organski kukuruzni šećer
•100g maslaca sobne temperature
•2 dl kiselog vrhnja bez laktoze
•1 prašak za pecivo
•600 g Brašno za kolače bez glutena 1kg
Fil:
•1,2 l mlijeka bez laktoze
•180g Organski kukuruzni šećer
•10 žlica Kukuruzni škrob bez glutena BIO Bauckhof 250g
•2 vanilin šećera
•200g maslaca bez laktoze
Glazura:
•150g Organska bijela čokolada
•100 ml slatkog vrhnja bez laktoze
Priprema:
Pjenasto umutiti jaja i šećer, dodati maslac, kiselo vrhnje i prašak za pecivo.
Nakon toga postepeno dodavati brašno i sada miksati spiralnim nastavcima.
Podijeliti tijesto na 5 dijelova i svaki dio razvaljati na veličinu velike tepsije.
Kore je najlakše razvaljati na silikonskoj podlozi između 2 papira za pečenje.
Svaku koru peći na 180 stupnjeva 7-8 minuta.
1 l mlijeka i šećer staviti u posudu na vatru da kuha.
U 2 dcl razmutiti 10 žlica kukuruznog škroba i vanilin šećer.
Kada mlijeko prokuha, dodati mu smjesu sa kukuruznim škrobom i mješati dok se ne zgusne.
U ohlađenu smjesu dodati 200 g izrađenog maslaca.
Slagati kora-krema-kora…zadnja kora se ne premazuje.
Kolač opteretiti teškim teretom (knjige) do idućeg dana da se stisne.
Pripremiti glazuru od slatkog vrhnja i bijele čokolade ili ukrasiti po želji.
Dobar tek!❤️