Bijela pita bez glutena i bez laktoze

 

Za kore:

•3 jaja

•180g Organski kukuruzni šećer

•100g maslaca sobne temperature

•2 dl kiselog vrhnja bez laktoze

•1 prašak za pecivo 

•600 g Brašno za kolače bez glutena 1kg

Fil:

•1,2 l  mlijeka bez laktoze

•180g Organski kukuruzni šećer

•10 žlica Kukuruzni škrob bez glutena BIO Bauckhof 250g

•2 vanilin šećera

•200g maslaca bez laktoze

Glazura:

•150g Organska bijela čokolada

•100 ml slatkog vrhnja bez laktoze

Priprema:

Pjenasto umutiti jaja i šećer, dodati maslac, kiselo vrhnje i prašak za pecivo.

Nakon toga postepeno dodavati brašno i sada miksati spiralnim nastavcima.

Podijeliti tijesto na 5 dijelova i svaki dio razvaljati na veličinu velike tepsije.

Kore je najlakše razvaljati na silikonskoj podlozi između 2 papira za pečenje.

Svaku koru peći na 180 stupnjeva 7-8 minuta.

1 l mlijeka i šećer staviti u posudu na vatru da kuha.

U 2 dcl razmutiti 10 žlica kukuruznog škroba i vanilin šećer.

Kada mlijeko prokuha, dodati mu smjesu sa kukuruznim škrobom i mješati dok se ne zgusne.

U ohlađenu smjesu dodati 200 g izrađenog maslaca.

Slagati kora-krema-kora…zadnja kora se ne premazuje.

Kolač opteretiti teškim teretom (knjige) do idućeg dana da se stisne.

Pripremiti glazuru od slatkog vrhnja i bijele čokolade ili ukrasiti po želji.

Dobar tek!❤️