Biskvit kolač s jagodama i mascarpone sirom

Ovaj jednostavan kolač s jagodama brzo je gotov, a biskvit je nevjerojatno mekan i ukusan.

Sastojci:

• 250 g mascarpone sira bez laktoze

• 3 jaja

• 80 g Organski kukuruzni šećer (dodajte više šećera ako volite slađe kolače)

• 1 vanilin šećer

• 200 g Brašno za kolače bez glutena 1kg

• 1 prašak za pecivo

• 350-500 g jagoda

Priprema:

U posudi pjenasto umutite jaja sa šećerom. Nastavite miksati i dodajte mascarpone sir. Nakon toga postepeno dodajte brašno i prašak za pecivo. Dobro promiješajte. Kalup obložite papirom za pečenje i ulijte smjesu.

Poravnajte lopaticom i na vrh rasporedite jagode.

Možete slagati i na način da stavite polovicu smjese pa na nju poslažete šnitice jagoda debljine oko pola cm.

Stavite ostatak smjese pa opet poslažete jagode. Jagode prethodno po želji možete malo pošećeriti.

Kolač pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 20-30 minuta, odnosno dok čačkalica ili nož zaboden u kolač ne izađu suhi.

Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi i po želji pospite šećerom u prahu. Dobar tek!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.