SASTOJCI ZA BISKVIT:
- 4 jaja
- 150 g šečera
- 150 g brašna za biskvit (Mix za biskvit BEZGLUTEN)
- 10 g praška za pečenje BEZGLUTEN
- 3 žlice sirovog kakaa DENVER FOOD
PRIPREMA BISKVITA
Miksati 4 jaja i 150 g šečera, dodati 3 žlice sirovog kakaa. Kad se kakao dobro izmješa dodati brašno sa praškom za pečenje. Staviti u kalup za tortu i peći 20 minuta na 180 C.
SASTOJCI ZA KREMU:
- 7,5 dcl mlijeka
- 3 vanilin šećera
- 4 jaja
- 110 g Ekstra univerzalnog brašna BEZGLUTEN
- 150 g šećera
PRIPREMA KREME:
Izmiksati 4 jaja i 150 g šečera, postepeno dodati 2,5 dcl mlijeka i 110 g brašna miksajući najmanjom brzinom.
1/2 litre mlijeka i 3 vanilin šečera staviti da se kuha. Kada zavri dodati izmiksanu smijesu, te kuhati dok ponovno ne zavri. Cijelo vrijeme miješati kuhačom da krema ne zagori.
Biskvit razrežete na 3 dijela, kremu razmažete između razrezanih dijelova, te dodate glazuru.
SASTOJCI ZA GLAZURU:
- 2 žlice šećera
- 10 ml vode
- 150 g čokolade
- 50 g margarina ili maslaca
Sastojke rastopite i dobro promiješate.
Kada ste nanijeli glazuru i ona se malo stvrdne posipajte mrvicama kokosa.
VRIJEME PRIPREME: cca 45-50 minuta