Brza torta sa sirovim kakaom bez glutena

Brza torta sa sirovim kakaom bez glutena

SASTOJCI ZA BISKVIT:

PRIPREMA BISKVITA
Miksati 4 jaja i 150 g šečera, dodati 3 žlice sirovog kakaa. Kad se kakao dobro izmješa dodati brašno sa praškom za pečenje. Staviti u kalup za tortu i peći 20 minuta na 180 C.

SASTOJCI ZA KREMU:

PRIPREMA KREME:
Izmiksati 4 jaja i 150 g šečera, postepeno dodati 2,5 dcl mlijeka i 110 g brašna miksajući najmanjom brzinom.
1/2 litre mlijeka i 3 vanilin šečera staviti da se kuha. Kada zavri dodati izmiksanu smijesu, te kuhati dok ponovno ne zavri. Cijelo vrijeme miješati kuhačom da krema ne zagori.
Biskvit razrežete na 3 dijela, kremu razmažete između razrezanih dijelova, te dodate glazuru.

 

SASTOJCI ZA GLAZURU:

  • 2 žlice šećera
  • 10 ml vode
  • 150 g čokolade
  • 50 g margarina ili maslaca

Sastojke rastopite i dobro promiješate.
Kada ste nanijeli glazuru i ona se malo stvrdne posipajte mrvicama kokosa.

 

VRIJEME PRIPREME: cca 45-50 minuta

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *