Za podlogu:
• 200 g mljevenih domaćih keksi
• 90 g otopljenog maslaca + 2 žlice Napitak od riže s Vanilijom BIO – 1l The Bridge
Za kremu:
• 200 ml vrhnja za šlag bez laktoze
• 1 žličica ekstrakta vanilije
• 1 žličica vanilin kukuruznog šećera
• 100 g Organski kukuruzni šećer
• 5 žumanjaka
• 150 g maslaca
Za dekoraciju:
•Domaći mljeveni keksi
Priprema:
Dno okruglog kalupa za torte obložite papirom za pečenje. Pećnicu zagrijte na 190-200 stupnjeva.
Domaće kekse sameljite ili nadrobite i izmiješajte s 90 g prethodno otopljenog maslaca i 2 žlice rižinog mlijeka.
Sve dobro izmiješajte rukama i smjesu utisnite u kalup da bude jednako raspoređeno.
Stavite peći 6-7 minuta.
Pripremite kremu tako da pomiješate vrhnje za šlag, ekstrakt vanilije i šećer.
Zagrijte smjesu dok se šećer ne otopi.
Umutite žumanjke i dodajte ih u zagrijanu smjesu.
Nastavite grijati uz neprestano miješanje 7-8 minuta.
Smjesa se nebi trebala kuhati, nego samo grijati, ali ne sa mjehurićima.
Kremu prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Maslac (sobne temperature) izradite mikserom, postepeno dodajte ohlađenu kremu i sve sjedinite.
Pripremljenu kremu rasporedite po podlozi od keksi.
Pospite mljevenim keksima.
Tortu stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći.
Ova torta je laka za izradu, a vrlo ukusna i obožavaju je svi koji su je probali.
Dobar tek!