Brza torta sa žutom kremom bez glutena

Za podlogu:

• 200 g mljevenih domaćih keksi

• 90 g otopljenog maslaca + 2 žlice Napitak od riže s Vanilijom BIO – 1l The Bridge

Za kremu:

• 200 ml vrhnja za šlag bez laktoze

• 1 žličica ekstrakta vanilije

• 1 žličica vanilin kukuruznog šećera

• 100 g Organski kukuruzni šećer

• 5 žumanjaka

• 150 g maslaca

Za dekoraciju:

•Domaći mljeveni keksi

Priprema:

Dno okruglog kalupa za torte obložite papirom za pečenje. Pećnicu zagrijte na 190-200 stupnjeva.
Domaće kekse sameljite ili nadrobite i izmiješajte s 90 g prethodno otopljenog maslaca i 2 žlice rižinog mlijeka.
Sve dobro izmiješajte rukama i smjesu utisnite u kalup da bude jednako raspoređeno.
Stavite peći 6-7 minuta.

Pripremite kremu tako da pomiješate vrhnje za šlag, ekstrakt vanilije i šećer.

Zagrijte smjesu dok se šećer ne otopi.

Umutite žumanjke i dodajte ih u zagrijanu smjesu.
Nastavite grijati uz neprestano miješanje 7-8 minuta.

Smjesa se nebi trebala kuhati, nego samo grijati, ali ne sa mjehurićima.
Kremu prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Maslac (sobne temperature) izradite mikserom, postepeno dodajte ohlađenu kremu i sve sjedinite.

Pripremljenu kremu rasporedite po podlozi od keksi.

Pospite mljevenim keksima.

Tortu stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći.

Ova torta je laka za izradu, a vrlo ukusna i obožavaju je svi koji su je probali.

Dobar tek!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.