Brzi keksi od rižinog brašna

•1 jaje

•100 g Organski kukuruzni šećer

•100 g suncokretovog ulja

•1 žličica Prašak za pecivo 30g

•160 g Rižino brašno bez glutena (400g)

•50 g Krumpirov škrob 500g

•Malo ribane korice limuna

U posudi pjenjačom izmiješajte jaje sa šećerom.

Dodajte ulje i naribanu koricu limuna i miksajte još nekoliko trenutaka.

Postepeno dodavajte brašno i nastavite mijesiti pjenjačom pa lopaticom.

Na kraju dodajte prašak za pecivo i zamijesite tijesto lopaticom.

Nakon što ste dobili homogeno i mekano tijesto oblikujte kuglice i lagano ih pritisnite.

Složite ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje, razmaknute jednu od druge.

Keksiće odozgo lagano pritisnite vilicom.

Pecite kekse na 190° cca. 8-10 minuta.

One thought on “Brzi keksi od rižinog brašna

  1. Pingback: Polumjeseci u verziji bez glutena, orašastih plodova i laktoze - bez-glutena.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.