•1 jaje
•100 g Organski kukuruzni šećer
•100 g suncokretovog ulja
•1 žličica Prašak za pecivo 30g
•160 g Rižino brašno bez glutena (400g)
•50 g Krumpirov škrob 500g
•Malo ribane korice limuna
U posudi pjenjačom izmiješajte jaje sa šećerom.
Dodajte ulje i naribanu koricu limuna i miksajte još nekoliko trenutaka.
Postepeno dodavajte brašno i nastavite mijesiti pjenjačom pa lopaticom.
Na kraju dodajte prašak za pecivo i zamijesite tijesto lopaticom.
Nakon što ste dobili homogeno i mekano tijesto oblikujte kuglice i lagano ih pritisnite.
Složite ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje, razmaknute jednu od druge.
Keksiće odozgo lagano pritisnite vilicom.
Pecite kekse na 190° cca. 8-10 minuta.
Pingback: Polumjeseci u verziji bez glutena, orašastih plodova i laktoze - bez-glutena.hr