Cheesecake bez glutena i bez laktoze

Sastojci:

200 g Leibniz keksi s maslacem bez glutena i bez laktoze 100g
4 žlica Kokosov šećer (400g)
6 žlica običnog šećera
120 g maslaca
500 g svježeg ili krem sira (ovoga puta smo koristili 250g svježeg sira bez laktoze i 250g krem sira bez laktoze)
2 jaja
2 vanil šećera
2 kisela vrhnja

Priprema:

Okrugli kalup za torte obložite papirom za pečenje i po njemu posipajte 2 žlice kokosovog šećera.

Pećnicu zagrijte na 250 stupnjeva.

200 g keksi sametljite i izmiješajte sa 2 žlice kokosovog šećera i 120 g prethodno otopljenog maslaca, sve dobro izmiješajte rukama.
Stavite smjesu u kalup i utisnite da bude jednako raspoređeno.

Stavite peći točno 4 minute.

U međuvremenu pripremite žutu kremu: Izmiksajte 500 g svježeg/krem sira, 2 cijela jaja, 3 žlice običnog šećera i 1 vanil šećer.

Pečenu podlogu nakon 4 minute izvadite van i pećnicu smanjite na 170 stupnjeva.

Žutu kremu odmah prelijte preko vrućih keksi i vratite u pećnicu da se peče točno 20 minuta.
Kada se to peče pripremite bijelu kremu: Pomiješajte 2 kisela vrhnja, 3 žlice običnog šećera i 1 vanil šećer.

Kada se žuta krema ispekla, ugasite pećnicu, preko nje izlijte bijelu kremu i stavite još 5 minuta u ugašenu pećnicu.
Torta mora stajati 4h u hladnjaku prije konzumiranja.

Dobar tek!😍❤️

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *