•80 g Jasmin riža bijela – organska i bez glutena (400g)
•300-320 ml vode za kuhanje riže
•100-250 ml vode za izradu vrhnja
•2 pune žlice kokosove masti (ulja)
•1 žlica soka od limuna
•1 žličica soli
Skuhati 80 g jasmin bijele riže. Nakon toga skuhanu rižu, 100ml filtrirane/prokuhane vode, 2 pune žlice kokosove masti/ulja, žličicu soli, 1 žlicu limunovog soka dobro izblendati u multipraktiku/blenderu 2-3 minute i po potrebi dodati još vode do željene gustoće.
U tavi kratko zagrijte malo ghee maslaca, dodajte pripremljeno rižino vrhnje i kratko kuhajte do željene gustoće.
Dodajte začine po želji i poslužite uz vašu omiljenu tjesteninu.
Mi ovo vrhnje za kuhanje uvijek radimo neposredno prije korištenja ali može se čuvati u hladnjaku do 7 dana.
Dobar tek!