Domaći kruh bez glutena

Sastojci:

• 5 g suhog kvasca
• 270 ml mlake vode
• 1 žličica Organski kukuruzni šećer
• 300 g Nutrifree brašna za kruh
• 2 žličice soli (nije potrebno dodavati ako ga ne prosijavate)
• 1 puna žlica maslinovog ulja

Priprema:

U posudi otopite kvasac u 50 ml tople vode.

Dodajte brašno i promiješajte.

Dodajte ostatak vode i sve dobro promiješajte.

Dodajte ulje i sol te umijesite u glatko i mekano tijesto.

Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se diže 2 sata.

Nakon što prođe vrijeme za dizanje, tijesto preokrenite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i malo pobrašnjen rižinim brašnom.

Oblikujte kruh, pospite rižinim brašnom i premažite kruh maslinovim uljem.

Peći u zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva 15 minuta, nakon toga smanjite temperaturu na 200 stupnjeva i pecite još 30-40 minuta.

Dobar tek!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.