Sastojci:
- 5 jaja
- 100 g Ekstra univerzalnog brašna ( BEZGLUTEN )
- 10 g praška za pečenje ( BEZGLUTEN )
- 40 g DIJETALNA VLAKNA IZ KAKAO LJUSKE ( DENVER FOOD )
- 500 ml vrhnja za šlag
- 100 g čokolade
- 250 g mascarpone sira
Priprema biskvita:
Izmiksati 5 jaja i 100 g šećera. Kada se izmiksa staviti mikser na najmanju brzinu i dodati brašno pomiješano sa praškom za pečenje. U tepsiju 21 x 32 cm staviti papir za pečenje te uliti polovicu smjese.
U drugu polovicu smjese dodati 40 grama dijetalnih vlakana iz kakao ljuske, miksati na najmanjoj brzini. Dodati tamnu smjesu na svijetlu i lagano sa vilicom proći da se malo pomiješaju.
Peći 20 min na 180 C
KREMA:
Prije nego što je biskvit gotov uzeti 2 posude.
U jednu posudu staviti 2,5 dcl vrhnja i 100 g čokolade, a u drugu 2,5 dcl vrhnja i 250 g mascarponea. Kuhati obje smjese u isto vrijeme.
Na vrući biskvit prvo uliti tamnu kremu, a zatim svijetlu kremu, te lagano vilicom promiješati kako bi se dobio šareni efekt.
Kad se ohladi staviti u frižider da se slegne preko noći.
Izvaditi iz tepsije sa papirom za pečenje i rezati na kocke ( ili prema želji ).