Germ knedle bez glutena i bez laktoze

Germknedle bez glutena i bez laktoze

Recept:

Tijesto (za 5-6 knedli):

•2 suha kvasca

•325ml toplog mlijeka bez laktoze

•500g bezglutenskog brašna

•70g Organski kukuruzni šećer

•70g rastopljenog maslaca

•1 cijelo jaje+ 1 žumanjak

•1 vanilin šećer

Punjenje:

Pekmez po želji i aroma ruma

Vanilija umak:

•800ml mlijeka bez laktoze

•3 žumanjka

•2-3 žlice Kukuruzni škrob bez glutena BIO Bauckhof 250g

•1 vanilin šećer i žličica ekstrakta vanilije

•50 g Organski kukuruzni šećer

Dodatno:

Plavi mak bez glutena (350g)

Rastopiti kvasac u toplom mlijeku (oko 30°) i pustiti da odstoji 10 minuta.

Ostale sastojke za tijesto staviti u posudu i dodati rastopljeni kvasac u mlijeku.

Sve dobro promiješati.

Kada se sjedini, izvaditi na pobrašnjenu radnu površinu i mjesiti rukama dok se ne prestane ljepiti.

Podjeliti tjesto u 5 jednakih kugli.

Staviti na sredinu žlicu pekmeza i oblikovati kuglu.

Kugle poslagati na lim za pečenje i u pećnicu zagrijanu na 50°.

Ostaviti vrata od pećnice na pola otvorena i ostaviti tijesto da se diže 45 minuta.

Knedle kuhati u provrijeloj vodi ili na pari 10-12 minuta. Probati čačkalicom je li tijesto gotovo nakon 10 minuta.

Dobar tek!

*Recept je preuzet i prilagođen sa interneta.