Germknedle bez glutena i bez laktoze
Recept:
Tijesto (za 5-6 knedli):
•2 suha kvasca
•325ml toplog mlijeka bez laktoze
•500g bezglutenskog brašna
•70g rastopljenog maslaca
•1 cijelo jaje+ 1 žumanjak
•1 vanilin šećer
Punjenje:
Pekmez po želji i aroma ruma
Vanilija umak:
•800ml mlijeka bez laktoze
•3 žumanjka
•2-3 žlice Kukuruzni škrob bez glutena BIO Bauckhof 250g
•1 vanilin šećer i žličica ekstrakta vanilije
•50 g Organski kukuruzni šećer
Dodatno:
Rastopiti kvasac u toplom mlijeku (oko 30°) i pustiti da odstoji 10 minuta.
Ostale sastojke za tijesto staviti u posudu i dodati rastopljeni kvasac u mlijeku.
Sve dobro promiješati.
Kada se sjedini, izvaditi na pobrašnjenu radnu površinu i mjesiti rukama dok se ne prestane ljepiti.
Podjeliti tjesto u 5 jednakih kugli.
Staviti na sredinu žlicu pekmeza i oblikovati kuglu.
Kugle poslagati na lim za pečenje i u pećnicu zagrijanu na 50°.
Ostaviti vrata od pećnice na pola otvorena i ostaviti tijesto da se diže 45 minuta.
Knedle kuhati u provrijeloj vodi ili na pari 10-12 minuta. Probati čačkalicom je li tijesto gotovo nakon 10 minuta.
Dobar tek!
*Recept je preuzet i prilagođen sa interneta.