Hamburger peciva bez glutena – ” Žemljice “

Hamburger peciva bez glutena

Vrijeme pripreme hamburger peciva bez glutena : 45 minuta

4 dcl mlake vode

žličica soli

1/3 žličice šećera

pola sviježeg digo kvasca

330 g mješavine brašna bez glutena za kruh

70 g kukuruznog brašna bez glutena

Vodu, sol, šećer i kvasac staviti u posudu za miksanje. Dodavati brašno žlicu po žlicu.

Miksati dok se ne dobije ujednačeno tijesto ( oko 5 min).

Ostaviti tijesto da se diže u posudi u kojoj se miksalo otprilike 15 min na toplom.

Za to vrijeme pripremite tepsiju veličine 38 x 45 cm na koju stavite papir za pećenje, srednju šefljicu promjera 6-7 cm, žlicu, malo ulja u šalicu i kist za mazanje.

Kada se tijesto digne- kistom premazujete šefljicu te uz pomoć šefljice i žlice vadite loptice direktno u tepsiju.

Na kraju premažete uljem te po želji posipate raznim sjemenkama – sezam, suncokret sjemenke, chia sjemenke …
Peći 25 min na 180 °C.

Od navedenih sastojaka dobije se 8-9 mekanih i ukusnih hamburger peciva ili žemljica bez glutena.

Hamburger peciva su mekana i drugi dan te su odlična za pripremu sendviča ili hamburgera bez glutena za školu ili putovanje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *