Vrijeme pripreme hamburger peciva bez glutena : 45 minuta
4 dcl mlake vode
žličica soli
1/3 žličice šećera
pola sviježeg digo kvasca
330 g mješavine brašna bez glutena za kruh ( Schar mix B )
70 g kukuruznog brašna bez glutena
Vodu, sol, šećer i kvasac staviti u posudu za miksanje. Dodavati brašno žlicu po žlicu.
Miksati dok se ne dobije ujednačeno tijesto ( oko 5 min).
Ostaviti tijesto da se diže u posudi u kojoj se miksalo otprilike 15 min na toplom.
Za to vrijeme pripremite tepsiju veličine 38 x 45 cm na koju stavite papir za pećenje, srednju šefljicu promjera 6-7 cm, žlicu, malo ulja u šalicu i kist za mazanje.
Kada se tijesto digne- kistom premazujete šefljicu te uz pomoć šefljice i žlice vadite loptice direktno u tepsiju.
Na kraju premažete uljem te po želji posipate raznim sjemenkama – sezam, suncokret sjemenke, chia sjemenke …
Peći 25 min na 180 °C.
Od navedenih sastojaka dobije se 8-9 mekanih i ukusnih hamburger peciva ili žemljica bez glutena.
Hamburger peciva su mekana i drugi dan te su odlična za pripremu sendviča ili hamburgera bez glutena za školu ili putovanje.
Isprobali. Nakon ovog recepta sada samo peciva pecemo umjesto kruha. Hvala na receptu 😍