Sastojci:
• 250 g Rižino brašno bez glutena (400g)
• 10 g praha psyllium ljuskica
• 20 g Organski kukuruzni šećer
• Prstohvat soli
• 4 g suhog kvasca
• 1 jaje
• 175 ml toplog mlijeka
• 20 g otopljenog maslaca
Za premaz:
• Ghee, pročišćeni mliječni maslac, 300g, People2people
• 1 žumanjak
Priprema:
Pomiješati sve suhe sastojke, pa dodati toplo mlijeko, otopljeni maslac i jaje. Sve sjediniti ručnim mikserom.
Ostaviti tijesto pokriveno prozirnom folijom da se diže 40-50 minuta.
Nakon toga pobrašniti podlogu rižinim brašnom, tijesto podijeliti na 3 dijela i svaki razvaljati u krug. Prvu kuglicu premazati otopljenim ghee maslacem, drugu kuglicu staviti preko prve i premazati, staviti treći dio. Zadnji dio tijesta se ne maže.
Tako složeno tijesto razvaljati u veliki krug, i rezati oblike kiflica.
Kalup za pečenje obložiti papirom za pečenje i staviti kiflice.
Oblikovane kiflice ostaviti da se dižu još 10 minuta. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva i kiflice peći 15-20 minuta.
Dobar tek!