Knedle s malinama bez glutena

Sastojci:

• 1.5 čaša vode

• 1/4 čaše ulja

• 1 čaša bezglutenskog brašna

• 1/2 čaše Instant rižina kaša bez glutena- organska 200g

• 1 jaje

• Organski kukuruzni šećer ili Kokosov šećer (400g)

• Krušne mrvice bez glutena

• Maline

 

Priprema:

Čašu i pol vode i četvrtinu čaše ulja staviti na vatru da provriju, dodati čašu bezglutenskog brašna i pola čaše rižinog griza pa dobro povezati smjesu. Odložiti da se ohladi, povremeno promiješati pa dodati 1 jaje. Od tijesta praviti kuglice, dodati 3 maline, kuhati u posoljenoj vreloj vodi. Kad isplivaju na površinu, kuhati još 2 min., izvaditi ih i ocijediti na kuhinjskom papiru. U tavu staviti prezlu, maslac/ulje, dodati kukuruzni ili kokosov šećer pa uvaljati knedle.
Dobar tek!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.