Sastojci:
• 1.5 čaša vode
• 1/4 čaše ulja
• 1 čaša bezglutenskog brašna
• 1/2 čaše Instant rižina kaša bez glutena- organska 200g
• 1 jaje
• Organski kukuruzni šećer ili Kokosov šećer (400g)
• Maline
Priprema:
Čašu i pol vode i četvrtinu čaše ulja staviti na vatru da provriju, dodati čašu bezglutenskog brašna i pola čaše rižinog griza pa dobro povezati smjesu. Odložiti da se ohladi, povremeno promiješati pa dodati 1 jaje. Od tijesta praviti kuglice, dodati 3 maline, kuhati u posoljenoj vreloj vodi. Kad isplivaju na površinu, kuhati još 2 min., izvaditi ih i ocijediti na kuhinjskom papiru. U tavu staviti prezlu, maslac/ulje, dodati kukuruzni ili kokosov šećer pa uvaljati knedle.
Dobar tek!