Kokos fantazija bez glutena

Kokos fantazija bez glutena

Sastojci za biskvit:

Priprema biskvita:

Napraviti snijeg od 5 bjelanjaka i 50 g šečera. Staviti na hladno. 5 žutanjaka, 50 g šećera, 50 ml kokosovog ulja i 50 ml mlijeka dobro izmiksati. Staviti brzinu miksera na najmanje i dodavati žličicu po žličicu kokosovo brašno pomiješanog sa praškom za pečenje. Kada se to dobro promiješa dodavati snijeg žlicu po žlicu.

Kalup za tortu promjera 25 cm premazati kokosovim uljem i malo pobrašniti kokosovim brašnom. Staviti izmiksanu smijesu u kalup i peći na 180 C cca 25 min.
BISKVIT NE VADITI IZ KALUPA!

 

Sastojci za kremu:

 

Priprema kreme:

3,5 dcl mlijeka staviti da se kuha, a ostatak mlijeka pomiješati sa pudingom i šećerom. Kada mlijeko zavri dodati pomiješanu smijesu i 20 g sirovog kakaa. Mješati na laganoj vatri dok se ne skuha kao puding. U kuhanu kremu dodati 20 g kokosovog ulja i 100 g dehidriranog kokosa. Dobivenu kremu preliti po biskvitu.

Kada se ohladi posipati sa dehidriranim kokosom i po želji staviti otopljenu čokoladu!