Kolač s mascarpone sirom i Frusano džemom od malina


Kolač s mascarpone sirom i Frusano džemom od malina 

Sastojci:

• 250 g mascarpone sira

• 3 jaja

• 80 ml javorovog sirupa

• 1 vanilin šećer

• 200 g Samodizajuće brašno bez glutena 1kg Doves Farm Free

• 12 g Prašak za pecivo 30g

Pekmez od maline

– dodatno: Šećer u prahu bez glutena – Organski 150g Biovegan

Priprema:

U posudi pjenasto umutite jaja sa javorovim sirupom i vanilin šećerom. Nastavite miksati i dodajte mascarpone sir. Nakon toga postepeno dodajte brašno i prašak za pecivo. Dobro promiješajte. Kalup premažte maslacem, pobrašnite i ulijte smjesu.

Poravnajte lopaticom i na vrh rasporedite 6 žlica džema.

Kolač pecite u zagrijanoj pećnici 180 stupnjeva oko 30 minuta, odnosno dok čačkalica ili nož zaboden u kolač ne izađu suhi.

Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi i pospite šećerom u prahu. Dobar tek!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *