Krafne bez glutena i bez laktoze

Krafne bez glutena i bez laktoze

Sastojci:

•250 g Nutrifree brašna za kruh + po potrebi dodati 1-2 žlice

•10 g svježeg kvasca

•30 g Organski kukuruzni šećer

•2 žumanjka

•30 ml ulja

•Pola žlice ruma

•200 ml toplog mlijeka bez laktoze

Priprema:

U toplo mlijeko dodati šećer i kvasac te sve dobro izmiješati kako bi kvasac proradio.

U posudu staviti ostale sastojke (osim ulja) te dodati kvasac

Sve sjediniti, dodati ulje te mijesiti u mikseru oko 10 minuta.

Tijesto prekriveno plastičnom folijom i krpom ostavite da se diže na toplom cca. 1h.

Lagano nauljite ruke i podijelite tijesto u 8 dijelova. Oblikujte loptice težine 60-70 g (nemojte dodavati previše brašna).

Loptice pokrijte s kuhinjskom krpom i ostavite da se dižu još 20 minuta.

U međuvremenu zagrijte ulje. Ne smije biti prevruće kako krafne nebi izvana zagorile, a unutra ostale sirove. Je li temperatura ulja spremna za pečenje možete provjeriti tako što vrh drvene kuhače uronite u ulje, ako se pojave mjehurići (ulje oko kuhače počne lagano cvrčati) znači da je spremno za pečenje (temperatura treba biti 170 C)

U ulje prvo stavljajte gornju stranu krafne i poklopite s poklopcem.

Kada krafne dobiju željenu boju, otklopite in i  polagano okrenite na drugu stranu te pecite još par minuta (drugu stranu pečete bez da ih poklapate).

Krafne izvadite na papirnati ubrus.

Po želji ih možete napuniti pekmezom,čokoladnim namazom ili slastičarskom kremom.

Mi smo ih ovoga puta punili s Oganski Vegan čokoladni namaz od lješnjaka.

Savjeti:

Ako želite da krafne imaju “prsten” pržite ih u malo ulja.

Ulje je spremno za pečenje kada se oko drvene kuhače stvaraju ravnomjerni mjehurići (ulje ne smije biti prevruće kako krafne bi izvana izgorile, a unutra ostale sirove)

Stavljati u ulje prvo gornju stranu koja se dizala i poklopiti poklopcem, nakon toga ih okrenuti i više ne poklapati (prže se poklopljene samo prije 1.okretanja)

Peći ih na laganoj vatri.

Dobar tek!❤️

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.