Krafne bez glutena

Sastojci:

Priprema:

U 1 dcl mlake vode stavite ¾ kvasca sa pola žličice šečera i pola žličice brašna. Pustite da se digne.

U zdijelu pripremite 500 grama MIX ZA BISKVIT ( BEZGLUTEN ), 100 g MULTI MIX ( BEZGLUTEN ), malo soli, 50 grama šećera 1 vanilin šečer, 65 grama otopljenog margarina ili maslaca, 2 cijela jaja, 1 žlica ruma, 1 dcl mineralne vode i na kraju dodati kvasac.

Miksati sa spiralnim nastavcima. Kada smjesa postane homogena, pokriti zdjelu krpom, staviti na toplo i pustiti da se tijesto digne. Nakon toga premijesite žlicom pa opet pustite da se digne. Nakon toga opet premijesite žlicom, pa žlicom uzimate komad tijesta, stavite na malo brašno i rukama lagano oblikujete kuglice koje stavljate na papir za pečenje. Pokrijete krpom i pustite da se krafne dignu.

Peći prvo na strani koja se dizala ( gornja strana ), dok lagano ne porumene ( poklopiti zdjelu ). Kada ih okrenete na drugu stranu, onda ih pecite otklopljene.

Vaditi van na papirnati ubrus da upije višak masnoće.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *