Kruh bez glutena

Recept za najmekši i najfiniji bezglutenski kruh s hrskavom koricom

•5g suhog kvasca
•270 ml mlake vode
•300 g prosijanog Nutrifree brašna
•1 žličica soli
•1 žličica Organski kukuruzni šećer
•1 žlica maslinovog ulja

Priprema:

U posudi otopite kvasac u 50 ml tople vode.

Dodajte brašno,sol i promiješajte.

Dodajte ostatak vode i sve dobro promiješajte.

Dodajte ulje te umijesite u glatko i mekano tijesto.

Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se diže 2 sata.

Nakon što prođe vrijeme za dizanje, tijesto stavite na papir za pečenje pobrašnjen rižinim brašnom.

Oblikujte kruh, pospite rižinim brašnom i ostavite da se diže pokriven posudom još 30 minuta.

Premažite kruh maslinovim uljem.

Pecite ga u zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva 15 minuta, nakon toga smanjite temperaturu na 200 stupnjeva i pecite još 30-40 minuta.

Dobar tek!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.