Kuglof bez glutena,laktoze i fruktoze

•3 jaja

•180 g Organski kukuruzni šećer

•300 g skyr jogurta bez laktoze (ili običan čvrsti jogurt bez laktoze)

•200 g Brašno za kolače bez glutena 1kg

•50 g Krumpirov škrob 500g

•100 ml maslinovog ulja

•30 ml rižinog mlijeka

•1 prašak za pecivo

•1 vanilin šećer bez fruktoze

Dodatno:

•50 g sjeckane Organska tamna čokolada 85g

U zdjeli pjenasto umutite jaja i šećer.

Dodajte jogurt i nastavite mutiti.

Dodajte mlijeko i malo maslinovog ulja.

Dodajte brašno, škrob, vanilin šećer i prašak za pecivo.

Mutite tijesto 3-4 minute.

Komadiće čokolade pobrašnite s 2 žlice bezglutenskog brašna i umiješajte ih u smjesu.

Smjesu izliti u namašćen i brašnom posut kalup za kuglof ili pleh.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170° cca. 35 minuta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.