•3 jaja
•180 g Organski kukuruzni šećer
•300 g skyr jogurta bez laktoze (ili običan čvrsti jogurt bez laktoze)
•200 g Brašno za kolače bez glutena 1kg
•50 g Krumpirov škrob 500g
•100 ml maslinovog ulja
•30 ml rižinog mlijeka
•1 prašak za pecivo
•1 vanilin šećer bez fruktoze
Dodatno:
•50 g sjeckane Organska tamna čokolada 85g
U zdjeli pjenasto umutite jaja i šećer.
Dodajte jogurt i nastavite mutiti.
Dodajte mlijeko i malo maslinovog ulja.
Dodajte brašno, škrob, vanilin šećer i prašak za pecivo.
Mutite tijesto 3-4 minute.
Komadiće čokolade pobrašnite s 2 žlice bezglutenskog brašna i umiješajte ih u smjesu.
Smjesu izliti u namašćen i brašnom posut kalup za kuglof ili pleh.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170° cca. 35 minuta.