SASTOJCI ZA PALAČINKE:
- 200 g brašna ( Mix za knedle-palačinke-pizzu BEZGLUTEN )
- 2 jaja
- 250 ml mlijeka
- 250 ml vode
- malo soli
- 50 ml ulja
Priprema:
Dobro izmiksati i ispeći palačinke.
SASTOJCI ZA BECHAMEL:
- 400 ml mlijeka
- 50 g rižinog brašna ( BEZGLUTEN )
- 10 g maslaca
- malo soli
Priprema:
U mlijeko dodati maslac, malo soli i brašno. Miješajući kuhati do vrenja pa maknuti sa vatre.
SASTOJCI ZA BOLOGNESE:
- 500 g mljevenog mesa
- 1 žličica kokosovog ulja bez mirisa i okusa ( DENVER FOOD )
- 1 žličica domaće crvene paprike
- 2 režnja češnjak
- malo soli
- začinsko povrće ( BEZGLUTEN )
- papar
- sumak ( Bakra )
- 1 dcl domaće pasirane rajčice
Priprema:
Na otopljenom ulju na kratko popržiti sitno nasjeckan češnjak, dodati crvenu papriku i mljeveno meso. Izdinstati, dodati začine po želji i na kraju dodati rajčicu.
PRIPREMA LAZANJA:
U tepsiju dimenzija 22 cm x 30 cm staviti papir za pečenje. Slagati red palačinki, red nadjeva s mesom, red bechamela pa naribani sir i tak dok ne potrošite sastojke.
Mi smo napravili 3 reda sa 6 palačinki. Peći na 180 C cca 40 minuta, ostaviti da se malo ohladi prije rezanja.