Ledene mak kocke bez glutena i bez laktoze

Ledene mak kocke bez glutena i bez laktoze
Za biskvit:
• 7 bjelanjaka
• 60 g Frusano kukuruznog šećera
• 2 vanilin šećera
• 150 g maka Denver food
• 50 g kukuruznog škroba Bauckhof
• 2 žličice praška za pecivo Bezgluten
• 200 ml rižinog mlijeka od vanilije

Za kremu:
• 7 žutanjaka
• 90 g Frusano kukuruznog šećera
• 100 g kukuruznog škroba Bauckhof
• 1 litra rižinog mlijeka od vanilije
• 250 g maslaca
• 50 g šećera u prahu Biovegan

Završni sloj:
• 500 ml vrhnja za šlag Schlagfix

Za ukrašavanje:
• 50 g Frusano tamne čokolade

Priprema:

Bjelanjke prebaciti u posudu za miksanje i početi ih miksati dok ne počnu dobivati formu snijega (ne sasvim čvrstog).
Postupno dodavati kukuruzni šećer i vanilin šećer u snijeg od bjelanjaka te neprestano miksati da se šećer u potpunosti rastopi.
U posudu s makom dodati kukuruzni škrob, malo promiješati, zatim prašak za pecivo i oprezno promiješati da nastane ujednačeno siva smjesa.
Nakon toga smjesu više puta dodavati u snijeg od bjelanjaka i ručno izmiješati.
Namastiti i pobrašniti posudu za pečenje veličine 38×25 centimetara.
Izliti smjesu za biskvit u posudu te peći u zagrijanoj pećnici na 180° C 20 minuta.
Pečeni biskvit izvaditi iz pećnice, pustiti desetak minuta da odmori te zaliti sa rižinim mlijekom od vanilije sobne temperature.
Ostaviti biskvit da se ohladi.
Dok se biskvit hladi, izraditi kremu.
Žumanjke prebaciti u posudu za miješanje, dodati šećer, i umiješati da se otopi.
Dodati kukuruzni škrob te i njega umiješati.
Zatim dodati 10 žlica rižinog mlijeka od vanilije i sve dobro izmiješati da se dobije glatka smjesa bez grudica.
Ostatak mlijeka stavite na vatru da zakuha.
Kada mlijeko zakuha, maknuti ga s vatre i u njega pomoću pjenjače umiješati pripremljenu smjesu.
Vratiti na laganu vatru i neprestano miješajući kuhati oko 1-2 minute da se krema zgusne.
Ukloniti s vatre i pustiti da se ohladi do sobne temperature uz povremeno miješanje da se ne stvori korica.
Maslac sobne temperature treba ubaciti u posudu i izmiksati ga mikserom.
Dodati šećer u prahu te i njega dobro izmiksati.
Sve mikserom treba sjediniti s ohlađenom kremom.
Kremu ravnomjerno nanijeti na pripremljeni biskvit i poravnati.
Kolač staviti u hladnjak dok se radi sloj od šlaga.
Vrhnje za šlag istući do željene gustoće.
Pripremljeni šlag nanijeti na kremu, poravnati i staviti u hladnjak na minimalno 4 sata ili preko noći da se dobro ohladi.
Prije posluživanja ukrasiti narezanom Frusano tamnom čokoladom.

Svi sastojci za ovaj kolač čekaju vas na našem web shopu bez-glutena.hr❤️

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *