Linolada torta u verziji bez glutena i bez laktoze

Sastojci:

BISKVIT

•6 jaja 

•8 žlica Organski kukuruzni šećer

•1 dcl vode

•1 dcl maslinovog ulja

•7 žlica bezglutenskog brašna

•3 žlice kakaa

•1 prašak za pecivo

KREMA

•3 pudinga od vanilije/ 110g  Organski puding od vanilije s organskim kukuruznim šećerom 2x90g

•1 žlica gustina

•1l i 2 dl mlijeka bez laktoze 

•8 žlica Organski kukuruzni šećer

•20 dag maslaca

– dodatno:

•2 žlice otopljene Organska bijela čokolada

•3 žlice Oganski Vegan čokoladni namaz od lješnjaka

Umutiti žumanjke i šećer, dodati tekuće sastojke pa dobro umutiti.

Nakon toga dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakao.

Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka.

Peći u okruglom kalupu br.28.

Pečen i ohlađen biskvit prerezati na dva djela te dobro natopiti čokoladnim mlijekom ili Napitak od riže s Vanilijom BIO – 1l The Bridge, po želji.

Za kremu skuhati pudinge na uobičajen način.

U ohlađeno dodati maslac.

Kremu podijeliti na dva dijela, u jedan dio dodati bijelu čokoladu, a u drugi dio čokoladni namaz.

Premazati prvi biskvit svijetlom kremom, poklopiti drugim djelom biskvita pa staviti tamnu kremu.

Dobro ohladiti prije rezanja.

Dobar tek! 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *