Lisnati trokutići / kupus kifle bez glutena

Sastojci:
• 520 g Nutrifree brašna
• 500 ml mlijeka (koristim bez laktoze)
• 1 instant kvasac ili 18 g svježeg kvasca (ako koristite svježi kvasac, razmutite ga u 100 ml mlake vode u koju dodajte pola žličice meda/zamjene za med te oduzmite tu količinu tekućine od mlijeka)
• pola žličice soli
• 100ml maslinovog ulja

Premaz:
• 150 g otopljenog maslaca
• Malo kiselog vrhnja/čvrstog jogurta

Priprema:
Umijesite tijesto od navdenih sastojaka. Tijesto pokriveno prozirnom folijom ostavite dizati na toplom mjestu dok se volumen ne udvostruči (oko sat vremena). Nakon što se tijesto udvostručilo, na pobrašnjenoj podlozi tijesto podijeliti na 4-5 dijelova. Tijesto razvaljajte u pravokutnik,premažite otopljenim maslacem i zarolajte kao rolat.
Nožem napravite cik-cak rezove (trokutiće) i ostavite na sobnoj temperatuti da se još diže 20-30 minuta. Premažite trokutiće s razmućenim jajetom ili malo kiselog vrhnja/čvrstog jogurta i maslacem. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 20-tak minuta, na početku ih pecite na jačoj temperaturi 180-190 stupnjeva, potom smanjite na 160-170 stupnjeva, a pred kraj pečenja ponovno pojačajte temperaturu, gotove su kada lijepo porumene sa svih strana.
Dobar tek!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.