Mađarica bez glutena i bez laktoze

Za kore:

•3 jaja

•180g Organski kukuruzni šećer

•100g maslaca sobne temperature

•20 dl čvrstog jogurta

•1 prašak za pecivo

•600 g Brašno za kolače bez glutena 1kg

Krema:

•1 L mlijeka bez laktoze

•2 pune žlice Brašno za kolače bez glutena 1kg + 2.5 žlice Tapioka škrob 500g

•3 žlice kakaa

•150 g Organski kukuruzni šećer

•200 g maslaca

•80 g Organski kukuruzni šećer

Glazura:

•100 g Organska tamna čokolada

•80 g maslaca

•2 kapi ulja

Pjenasto umutiti jaja i šećer, dodati maslac, čvrsti jogurt i prašak za pecivo.

Nakon toga postepeno dodavati brašno i sada miksati spiralnim nastavcima.

Podijeliti tijesto na 5 dijelova i svaki dio razvaljati na na veličinu velike tepsije.

Kore je najlakše razvaljati na silikonskoj podlozi na papiru za pečenje ili između 2 papira za pečenje.

Svaku koru peći na 180 stupnjeva 8 minuta.

Kremu pripremite na način da šećer, brašno i tapioku, kakao razmutite u malo mlijeka i ukuhate u ostatak mlijeka.

Smjesu ohladiti i potom dodati pjenasto izrađen maslac sa kukuruznim šećerom.

Slagati kora-krema-kora…zadnja kora se ne premazuje.

Kolač opteretiti teškim teretom (knjige) do idućeg dana da se stisne.

Na pari pripremiti glazuru i premazati kolač.

Dobar tek! ❤️

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *