Pogača od rižinog brašna

Sastojci:

•2 šalice (280g) Rižino brašno bez glutena (400g)

•1 šalica (100g) Tapioka škrob 500g

•Pola žličice ksantan gume

•1 žličica Prašak za pecivo 30g

•1 žličica soli

•1.5 šalica (360ml) tople vode (40C)

•1.5 žlica suhog kvasca

•1 žlica Organski kukuruzni šećer

•2 žličice maslinovog ulja

•3 bjelanjka lagano umućena

•1 žličica jabučnog octa

Priprema:

Pomiješati suhe sastojke.

Za to vrijeme u toplu vodu dodati šećer i suhi kvasac, dobro pomiješati i ostaviti da se zapjeni 10-etak minuta.

Dok se kvasac diže, lagano umutiti bjelanjke i u njih dodati maslinovo ulje i jabučni ocat, sve sjediniti i prebaciti u kalup da se diže cca. 40 min., prekriti dok se diže.

Peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva cca. 30-40 minuta,

Na pola pečenja prekrenuti kruh da se ravnomjerno ispeče.

Izvaditi iz pećnice, zamotati u krpu i ostaviti da se ohladi prije rezanja.

Možete peći i u kalupu za kruh.

Dobar tek!