Polumjeseci u verziji bez glutena, orašastih plodova i laktoze

Za biskvit:

•150 g maslaca bez laktoze/margarina

•150 g Organski kukuruzni šećer

•80 g Brašno za kolače bez glutena 1kg

•1/2 vrećice praška za pecivo

•4 bjelanjka

Premaz:

•4 žumanjka

•150 g šećera u prahu

•1 vanilin šećer 

Krema:

•100 ml mlijeka bez laktoze

•100 g mljevenih domaćih keksi

•100 g maslaca bez laktoze

•100 g Organski kukuruzni šećer

•100 g Organska tamna čokolada 85g

-malo mljevenih keksi za ukrašavanje

*Koristila sam brze domaće kekse od rižinog brašna koje sam radila prema ovom receptu: https://bez-glutena.hr/brzi-keksi-od-rizinog-brasna/

Priprema:

Umutiti maslac sa šećerom i postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo sa snijegom od bjelanjaka. Izliti u pleh i peći na 180 stupnjeva.

Mikserom dobro izraditi žumanjke i šećer.

Još vruće preliti žutom glazurom i ostaviti na toplom da se suši.

Za kremu mlijeko, šećer i čokoladu prokuhati, te u vruće dodati mljevene kekse i maslac. Premazati kolač preko osušene glazure i posipati mljevenim keksima.

Kolač po želji rezati u oblik polumjeseca ili na kocke.

Dobar tek!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.