Za biskvit:
•150 g maslaca bez laktoze/margarina
•150 g Organski kukuruzni šećer
•80 g Brašno za kolače bez glutena 1kg
•1/2 vrećice praška za pecivo
•4 bjelanjka
Premaz:
•4 žumanjka
•150 g šećera u prahu
•1 vanilin šećer
Krema:
•100 ml mlijeka bez laktoze
•100 g mljevenih domaćih keksi
•100 g maslaca bez laktoze
•100 g Organski kukuruzni šećer
•100 g Organska tamna čokolada 85g
-malo mljevenih keksi za ukrašavanje
*Koristila sam brze domaće kekse od rižinog brašna koje sam radila prema ovom receptu: https://bez-glutena.hr/brzi-keksi-od-rizinog-brasna/
Priprema:
Umutiti maslac sa šećerom i postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo sa snijegom od bjelanjaka. Izliti u pleh i peći na 180 stupnjeva.
Mikserom dobro izraditi žumanjke i šećer.
Još vruće preliti žutom glazurom i ostaviti na toplom da se suši.
Za kremu mlijeko, šećer i čokoladu prokuhati, te u vruće dodati mljevene kekse i maslac. Premazati kolač preko osušene glazure i posipati mljevenim keksima.
Kolač po želji rezati u oblik polumjeseca ili na kocke.
Dobar tek!