Prhki keksići bez glutena

Sastojci:

•1 jaje

•75 g omekšalog maslaca

•60 g Organski kukuruzni šećer

•200 g Rižino brašno bez glutena (400g) (+ za razvaljati tijesto)

Dodatno:

•po želji žličica arome vanilije/vanilin šećer

Šećer u prahu bez glutena – Organski 150g Biovegan za dekoraciju

Priprema:

Pjenasto umutiti jaje i šećer mikserom.

Potom dodajte omekšali maslac, postepeno dodajte brašno i sve dobro sjedinite ručnom pjenjačom dok ne dobijete homogenu smjesu.

Tijesto prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i još umijesite tijesto minutu-dvije. Najlakše ćete raditi na silikonskoj podlozi.

Zamotajte tijesto u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku 30-40 minuta. Kad se tijesto ohladilo, razvaljajte ga lagano pobrašnjenom oklagijom.

Modlicama režite željene oblike.

Kekse složite na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 10 minuta.

Zatim ih izvadite iz pećnice i pustite da se potpuno ohlade prije nego što ih izvadite iz kalupa.

Poslužite ih lagano posute šećerom u prahu.

Dobar tek!