Tijesto:
- 2 dcl vode
- 150g masti (svinjske)
- 160g Hammer m brašna
- 6 jaja
- pola praška za pecivo
- prstohvat soli
Vodu, mast i sol staviti na vatru, kad zavri dodati brašno i promiješati. Malo ohladiti, miksati mikserom i dodavati jedno po jedno jaje i pola praška za pecivo, Pećnicu ugrijati na 250 C i kad se ubacuju modelirane krafne smanjiti na 200 C. Peći cca 30 min
NE OTVARATI PEĆNICU ZA VRIJEME PEČENJA
KREMA:
- 4 žumanjka
- 4 žlice šećera
- 2,5 dcl mlijeka
- 130g Hammer m brašna
Žutanjke, šečer i mlijeko miksati i dodavati brašno. Pola litre mlijeka skuhati sa 4 vanilin šečera. Kad zavri dodati izmiksanu smijesu i miješati na laganoj vatri dok se ne skuha ( kao puding ).
Od 4 bjelanjka i 6 žlica šećera napraviti snijeg koji se doda u ohlađenu skuhanu kremu.
Krafne prerezati popola, ubaciti kremu, posipati šečerom u prahu