ROK:30.04.2023.
Kokosovo brašno u posljednje vrijeme sve se češće upotrebljava u bezglutenskoj prehrani. Ne samo zbog svojih tehnoloških karakteristika u pripremi hrane, već i zbog svojih dobrobiti za organizam. Ima veliki udio vlakana, proteina i zdravih masti. Niskog je glikemijskog indeksa i malog broja kalorija, te je brašno od kokosa pogodno i u prehrani dijabetičara.
Kokosovo brašno se dobiva sušenjem “mesnog” dijela kokosovog oraha, te njegovim mljevenjem u fini prah. Primjena u kulinarstvu mu je vrlo širokog raspona. Od slanih i slatkih peciva, kruhova, kolača, pudinga, palačinki, pa do dodavanja u shakeove i jela za zgušnjavanje.
Zbog svog blagog okusa i toga što apsorbira veću količinu vode (zbog velikog udjela vlakana), stvara meko tijesto i ujedno se odlično kombinira sa drugim brašnima. Osušeno, kokosovo je brašno vrlo prozračno, ali kada se kuha ili peče vrlo se zgusne.
Jednu od primjena možete pogledati u našoj rubrici recepti, RAFAELO TORTA BEZ GLUTENA.
NAPOMENA: Brašno od kokosa i DEHIDRIRANI KOKOS dva su različita proizvoda koja se često znaju zamijeniti. Dehidrirani kokos su veći komadići ribanog kokosovog mesa i većinom se koristi za dekoraciju kolača i slastica.
Reviews
There are no reviews yet.