Rafaelo torta bez glutena

RAFAELO TORTA BEZ GLUTENA

SASTOJCI:

 

Priprema biskvita:

Izmiksati 7 bjelanjaka, 150 g šećera i vanilin šećer. Kad se izmiksa dodati 30 g kokosovog brašna, 10 g praška za pečenje i 150 g dehidriranog kokosa. Dobro promiješati, staviti u kalupza tortu ( promjer 25 cm ). Peći 20 min na 180 C

 

Priprema kreme:

500 ml mlijeka staviti na vatru da zavri. Za to vrijeme izmiksati 200 ml mlijeka, 2 pudinga od vanilije, 7 žumanjaka i 100 g šećera u prahu. Kada mlijeko zavri dodati izmiskanu smjesu i kuhati par minuta dok se ne stegne ( kao puding ). Ostaviti kremu da se ohladi.

Izmiksati 500 ml vrhnja za šlag te umutiti u ohlađenu kremu i staviti na biskvit. Posipati sa 50 g dehidriranog kokosa, te staviti u frižider da se ohladi.

Prije rezanja možete staviti tortu u zamrzivač na 15 minuta radi lakšeg rezanja.