Slanci bez glutena

Sastojci:
• 250ml mlijeka
• 3 g suhog kvasca
• 50ml maslinovog ulja
• 1 žlica čvrstog jogurta bez laktoze
• pola žličice Prašak za pecivo 30g
• 300 g Nutrifree brašna (postepeno dodavati)

Za preljev:
• 1 žlica soli
• 2 žlice brašna
• pola žličice praška za pecivo
• 4 žlice mlake vode

U posudu za mikser redom dodavati sastojke i zamijesiti tijesto.
Tijesto za slance ostaviti da odstoji 40 minuta.
Podijeliti tijesto na 9 komadića i napraviti od njih kuglice.
Ostaviti kuglice da pokrivene odstoje 10 minuta.
Oblikovati slance na način da se razviju u oblik valjka,urolaju i krajevi saviju prema unutra.
Nakon oblikovanja slance ostaviti da odstoje 20 minuta i premazati ih vodom.
Peći ih u prethodno zagrijanoj pećnici, oko 15 minuta na 200°C.
Napraviti preljev za slance i preliti ih njime.
Vratiti ih u pećnicu još 2 minute.
Gotove slance premazati uljem.
Dobar tek!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.