Štrudla s jabukama (bez glutena)

štrudla s jabukama bez glutena1

Sastojci:

100 g EXTRA UNIVERSAL brašna
80 g HELJDINOG brašna
20 g tapioke
100 ml vode
60 ml ulja
na vrh noža praška za pećenje bezgluten
prstohvat soli
jabuke
2 žlice kokosovog šećera
½ žličice cimeta

PRIPREMA:
Fil :
Jabuke očistiti i naribati. Dodati kokosov šećer i cimet te dinstati 10-ak minuta.

Tijesto:
U posudu za miksanje staviti sve tekuće sastojke. Ostale sastojke pomješati i lagano mikserom
umiksati. Na kraju premjesiti rukom. Podjeliti na 4 dijela.
Svaki dio razvaljati na krpi posipanoj brašnom , premazati uljem,nafilati jabukama te zarolati
pomoću krpe.
U tepsiju staviti papir za pećenje, posložiti sve 4 štrudle, premazati uljem, narezati na komade i peći
oko 30 min na 200 stupnjeva

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *