Šubarice bez glutena i bez laktoze

Biskvit: 

•4 jaja

•6 žlica vode 

•10 žlica Brašno za kolače bez glutena 1kg

•10 žlica Organski kukuruzni šećer

•2.5 žlice Sirovi kakao bez glutena – organski (100g)

•1 prašak za pecivo 

Krema: 

•5 dcl mlijeka bez laktoze

•5 žlica Organski kukuruzni šećer

•2 žlice Brašno za kolače bez glutena 1kg + 3 žlice Organski kukuruzni šećer

•200 g izrađenog maslaca bez laktoze

Glazura: 

•100 g Organska tamna čokolada

•80 g maslaca bez laktoze

Ostalo: 

Kokos dehidrirani – organski i bez glutena (200g) za valjanje (cca. 100g)

Priprema: 

Pjenasto izmiksajte jaja i šećer, postepeno dodajte žlicu po žlicu vode te brašno pomiješano s praškom za pecivom i kakaom.

Smjesu izlijte u lim obložen papirom za pečenje. 

Peći na 200 stupnjeva oko 15-20 minuta. 

Kukuruzni škrob i kukuruzni šećer umutiti s malo mlijeka te ukuhati u preostalo mlijeko. 

U ohlađeno dodati pjenasto izrađen maslac. 

Od pečenog i ohlađenog biskvita okruglim modelom ili čašicom izrezivati tortice i uzdužno rezati.

Polovicu premazati kremom i poklopiti drugom polovicom. 

Vanjski rub tortice također premazati kremom i uvaljati u kokos.

Za glazuru čokoladu i maslac otopiti na pari.

Vrh svake tortice preliti pripremljenom čokoladnom glazurom.

Dobar tek!