Biskvit:
•4 jaja
•6 žlica vode
•10 žlica Brašno za kolače bez glutena 1kg
•10 žlica Organski kukuruzni šećer
•2.5 žlice Sirovi kakao bez glutena – organski (100g)
•1 prašak za pecivo
Krema:
•5 dcl mlijeka bez laktoze
•5 žlica Organski kukuruzni šećer
•2 žlice Brašno za kolače bez glutena 1kg + 3 žlice Organski kukuruzni šećer
•200 g izrađenog maslaca bez laktoze
Glazura:
•100 g Organska tamna čokolada
•80 g maslaca bez laktoze
Ostalo:
•Kokos dehidrirani – organski i bez glutena (200g) za valjanje (cca. 100g)
Priprema:
Pjenasto izmiksajte jaja i šećer, postepeno dodajte žlicu po žlicu vode te brašno pomiješano s praškom za pecivom i kakaom.
Smjesu izlijte u lim obložen papirom za pečenje.
Peći na 200 stupnjeva oko 15-20 minuta.
Kukuruzni škrob i kukuruzni šećer umutiti s malo mlijeka te ukuhati u preostalo mlijeko.
U ohlađeno dodati pjenasto izrađen maslac.
Od pečenog i ohlađenog biskvita okruglim modelom ili čašicom izrezivati tortice i uzdužno rezati.
Polovicu premazati kremom i poklopiti drugom polovicom.
Vanjski rub tortice također premazati kremom i uvaljati u kokos.
Za glazuru čokoladu i maslac otopiti na pari.
Vrh svake tortice preliti pripremljenom čokoladnom glazurom.
Dobar tek!