Tapioka kruščići

Tapioka kruščići
Recept:
•125ml mlijeka
•60ml maslinovog ulja
•pola žličice soli
•140g Tapioka škrob 500g
•1 jaje
•2 žlice ribanog grana padano sira i cca. 60g ribane mozarelle

U loncu pomiješajte mlijeko, ulje i sol. Sve zagrijte na srednje jakoj vatri dok ne zakuha, povremeno promiješajte.
Kada smjesa zakuha maknite je s vatre i odmah kuhačom umiješajte tapioka škrob kako bi se sastojci povezali u ljepljivo tijesto. Prebacite tijesto u posudu za miksanje i miksajte ga spiralnim nastavcima nekoliko minuta. Kada se tijesto malo ohladilo, dodajte jaje i na kraju umiješajte ribani sir te nastavite miksati kako bi se sastojci dobro povezali.
S malom žličicom vadite tijesto i oblikujte u kuglice, kuglice složite na pleh obložen papirom za pečenje, napravite razmak između kuglica jer će u pečenju narasti.
Kruščiće peći na 190 stupnjeva cca. 15 minuta, dok ne poprime zlatno žutu boju.
Dobar tek!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *