ZA TIJESTO:
- 200 g čokolade za kuhanje (ili druge čokolade s visokim udjelom kakaa)
- 30 g sirovog kakaa
- 50 g kokosovog šećera (može i običnog)
- 140 grama kokos ulja (kojeg sam prethodno vagnula u krutom stanju)
- 110 g mljevenih lješnjaka
- 4 jaja
- naribana korica naranče (količina po želji)
PRIPREMA:
Rastopite na pari čokoladu i kokos ulje te dodajte sirovog kakaa pa promiješate da se lijepo poveže.
Dok se čokolada topi, odvojite žumanjke od bjelanjaka pa bjelanjke istucite s pola količine šećera u snijeg.
Žumanjke pjenasto izmutite s preostalim šećerom.
Dodajte naribanu koricu nešpricane naranče.
U smjesu sa žumanjcima ulijte rastopljenu čokoladu s maslacem, dodajte mljevene lješnjake i promiješajte.
Zatim lagano kuhačom umiješajte bjelanjke pa ulijte smjesu u namašten kalup za tortu (24-26 cm).
Pecite na 180 stupnjeva C, oko 40 min (ovisi o vašoj pećnici).
Pustite da se ohladi u kalupu. Dekoracija po želji ja sam rastopila čokolade.