Torta od lješnjaka by Adrijana Bručić

TORTA OD LJEŠNJAKA by Adrijana Bručić

ZA TIJESTO:

  • 200 g čokolade za kuhanje (ili druge čokolade s visokim udjelom kakaa)
  • 30 g sirovog kakaa
  • 50 g kokosovog šećera (može i običnog)
  • 140 grama kokos ulja (kojeg sam prethodno vagnula u krutom stanju)
  • 110 g mljevenih lješnjaka
  • 4 jaja
  • naribana korica naranče (količina po želji)

PRIPREMA:
Rastopite na pari čokoladu i kokos ulje te dodajte sirovog kakaa pa promiješate da se lijepo poveže.
Dok se čokolada topi, odvojite žumanjke od bjelanjaka pa bjelanjke istucite s pola količine šećera u snijeg.

Žumanjke pjenasto izmutite s preostalim šećerom.

Dodajte naribanu koricu nešpricane naranče.

U smjesu sa žumanjcima ulijte rastopljenu čokoladu s maslacem, dodajte mljevene lješnjake i promiješajte.
Zatim lagano kuhačom umiješajte bjelanjke pa ulijte smjesu u namašten kalup za tortu (24-26 cm).

Pecite na 180 stupnjeva C, oko 40 min (ovisi o vašoj pećnici).

Pustite da se ohladi u kalupu. Dekoracija po želji ja sam rastopila čokolade.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *